Bor és zene

Egy korty bor - egy taktus zene. Avagy amitől az élet szép...

Friss topikok

  • noob.saibot: Hello! Hátha megtetszik, és szívesen ajánlanád egy borhoz ezeket a klasszikus zenéket egy kis jaz... (2012.05.22. 14:13) Nyári kertbe

Nyári kertbe

2012.05.05. 23:31 borbarat

Történt valamikor a huszadik század elején, hogy a ménesi borvidék kikerült az országból. Persze sajnos sok más gyönyörű, értékes területtel együtt, de mivel ez egy borblog, így minket ebben a pillanatban elsősorban Ménes érdekel. Meg a borai. A területen elsősorban vöröset termelnek, de vannak azért fehér borok is a pincékben.

Az Elefánt Söröző borestciklusának legutóbbi alkalmán a ménesi Wine Princess borait kóstoltuk. Így kortyolhattam bele a ménesi kadarka roséba. És noha a borokhoz érteni csak szeretnék, most büszkén megoszthatom a világgal, segítség nélkül kiéreztem belőle a szamócás illatot, még mielőtt a pincészet képviselője felhívta volna erre a momentumra a figyelmünket. Sőt! Azt is megmondtam előre, hogy ez egy igazi nyári bor, zöldövezetbe, árnyékos fa alá való... Az est végén a borászat képviselője azt is elmesélte szűk körben, hogy tavaly nyáron hogy nézett a rosé-üvegek fenekére székely ismerőse. :)

A nyári roséhoz kortyoljunk egy kis Schubertet! Auf dem Wasser - ez a romantikus szerző mai dalának címe. A zeneszerzőt tekintetjük a dal műfaja mesterének. Könnyed, kedves, nagyszerű. Kell ennél több?

A bejegyzés trackback címe:

https://bor-zene.blog.hu/api/trackback/id/tr414490830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noob.saibot 2012.05.22. 14:13:51

Hello!

Hátha megtetszik, és szívesen ajánlanád egy borhoz ezeket a klasszikus zenéket egy kis jazzel megfűszerezve! :)
www.youtube.com/watch?v=Hl149ktiKj4
www.youtube.com/watch?v=BMThByvmiBU&feature=related
www.youtube.com/watch?v=ORn7Gb-qmBM&feature=related

Köszi a figyelmet! :)
süti beállítások módosítása